SİVAS / MERKEZ - Karşıyaka Aşık İsmeti Anadolu Lisesi

May

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, sadece son bir yılın değil, on yıllık uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıktı.   Müfredat hazırlık sürecinde, çok uzun görüş alışverişleri ve kamuoyundaki yansımalar üzerinden analizler yapıldı, toplantılar düzenlendi. Bütün bu birikim, geçen yıl yaz aylarında bir veri olarak alındı ve bu veriler sistematik hâle getirildi.    Modelin beceriler çerçevesi oluşturulurken akademisyen, öğretmen ve diğer eğitim paydaşlarının katılımıyla yirmi çalıştay düzenlendi. Sonrasında her bir ders için oluşturulan ekipler, yüzlerce toplantı yaparak müfredatın hazırlıklarını tamamladı.    Sadece yaz aylarından itibaren bugüne kadar 1000'den fazla öğretmen ve akademisyen ile toplantılar düzenlendi, 260 akademisyen 700'ün üzerinde de öğretmen bu toplantılara sürekli katıldı.   Bunun dışında ilave olarak görüşlerine başvurulan akademisyenler ve öğretmenlerle birlikte 1000'in üzerinde eğitim paydaşı, ortak çalıştı. Bakanlık merkez teşkilatındaki bütün birimler de müfredat için yoğun çalışma yürüttü.    Bir haftalık askı sürecinin ardından "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli", Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca son eleştiri, görüş, öneri ve paylaşımlar doğrultusunda revize edilecek ve son şekline ulaşacak.   Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanmaya başlanacak.   "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağına ulaşmak için tıklayınız.

Nis

Okulumuz Gezi Turizm ve Tanıtım kulübü olarak Hamidiye Millet bahçesine gezi düzenledik. Emeği geçen  Mesut Kaş Bey’e, millet bahçesi çalışanlarına teşekkür ediyoruz.

Nis

Elinizde bir ağaç fidanı varsa, kıyamet kopmaya başlasa bile, eğer onu dikecek kadar vaktiniz varsa, mutlaka dikin.(Hadis-i şerif)

Okulumuz Değerler kulübü öğrencileri ile ÇEDES Projesi kapsamında fidan dikimi etkinliğine katılım sağlanmıştır.

Nis

Okulumuz Değerler kulübü kapsamında ayın değeri Sevgi Dostluk ve vefa değerlerimizi yaşamak için İhramcızade İsmail Hakkı Toprak huzurevinde kıymetli büyüklerimiz ziyaret edildi.

Nis

9. Sınıf öğrencilerimiz Farabi  Gençlik Merkezini ziyaret etti.Gençlik Merkezinde yapılan  etkinlikler hakkında görevliler tarafından bilgilendirme yapıldı.Verimli şekilde geçen ziyaret için Farabi Gençlik Merkezi Görevlilerine teşekkür ederiz.

Nis

18 Nisan Perşembe Günü 4. ders saatinde tüm sınıflarımızda okuma etkinliğimizi gerçekleştirdik.

Mrt

18 Mart 2024 Pazartesi günü  Okulumuzu ziyaret ederek , Bayrak Törenine katılan,öğretmenlerimizle ve öğrencilerimizle bir araya gelerek sorunlarımızı ve ihtiyaçlarımızı dinleyen şube müdürümüz Eyüp Durna Bey'e teşekkür ederiz.

@rehber46

@hasankocak058

@aşıkismetianadolulisesi

Mrt

"Hedef Projesi" kapsamında 18 Mart Pazartesi Günü 1.ders saati tüm sınıflarımızda okuma etkinliğimizi gerçekleştirdik.

Mrt

21 Şubat 2024 tarihinde saat 08:50’ de ilk uçuşunu gerçekleştirerek 13 dakika havada kalan KAAN, yüksek hayatta kalma kabiliyetine haiz, güçlü ve atik özellikleriyle bir gurur projesi olarak ülkemizim kritik teknolojilerin tasarlandığı, geliştirildiği ve üretildiği bir merkez olması yolunda önemli bir eşiği aşmamızı sağlamıştır.

Türkiye’ savunma sanayii stratejisinin en önemli ayağı olan yerlilik ve millilik vurgusu, KAAN projesiyle yeni bir boyut kazanmış, KAAN’ ın geliştirilmesi sürecinde Türk Mühendislerinin bilgi birikimi ve tecrübeleri, ülkemizin bu alandaki yeteneklerini gözler önüne sermiştir.

Bugün tüm sınıflarda gurur kaynağımız KAAN’ ı tanıtan videoları öğrencilerimize gururla izlettik.

@mesutkaş

@miras

@akademikbaşarı

@aşıkismetiandlis

Mrt

"Dilimizin Zenginlikleri" Projesi kapsamında okulumuzda kelime türetme etkinlikleri yapılmıştır.

Mrt

Okulumuzda Dünya Kadınlar Günü ile ilgili  Türkiyenin Öncü Kadınları ve Okulumuza Değer Katan kadınlar pano çalışması yapıldı.

Mrt

Okul rehber öğretmenimiz Mücahit ŞEKER tarafından 12. sınıf öğrencilerimize YKS'de Son 3 Ay, Sınav Süreci ve Motivasyon konularında sunum verilmiştir. Öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü Haftası dolayısıyla düzenlenen "İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışmasına" okulumuz  10/A sınıfı öğrencisi Aleyna Kale katılmıştır.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Kutadgu Bilig Okumaları etkinliği tüm sınıfların katılımı ile yapılmıştır.

Mrt

04/03/2024 Pazaretesi günü Okulumuzda "Deprem Tahiye Tatbikatı" yapıldı.Tabikat ta çalan ilk alarmda öğrencilerimiz çök kapan tutun poziyonu aldı, çalan ikinci alarmda ise öğrecilerimiz 1.38 saniyede okulu tahliye etti ve toplanma alanında toplandı.