T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SİVAS / MERKEZ - Karşıyaka Aşık İsmeti Anadolu Lisesi

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

            KARŞIYAKA AŞIK İSMETİ ANADOLU LİSESİ              

Karşıyaka Mahallesinde 2018 yılında tamamlanarak Milli Eğitim Müdürlüğümüze geçici kabulle teslim edilmiş olan okul binamız daha önce bir başka okula geçici olarak ev sahipliği yapmıştır. 2020-2021 eğitim öğretim yılında ilimizde açılması kararlaştırılan iki okuldan biri olan okul binamız; aynı yıl itibariyle Karşıyaka Anadolu Lisesi ismiyle 9. sınıflarımızla eğitim öğretim faaliyetlerine başlamıştır.

Şehir merkezine 8 km mesafede bulunan okul binamız 4000 Metrekare alan üzerine kurulmuştur. Bodrum ile birlikte toplamda beş katlı olan okul binamızda 821 metrekare alanda eğitim öğretim hizmetleri verilmektedir. Okul bahçemizde öğrencilerimizin sportif faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri bir basketbol- voleybol sahamızla birlikte, öğrencilerimiz için gerekli yeterli alanda mevcut bulunmaktadır. Bahçemize ağaçlandırma çalışmaları ve bahçe düzenlemesi ise bahar aylarında gerçekleştirilecektir. Okulumuzun pansiyonu ve spor salonu ise bulunmamaktadır.

24 derslikli okulumuzda 1 fizik, 1 kimya, 1 biyoloji laboratuvarı ile birde bilişim laboratuvarı bulunmaktadır. Ayrıca Sivas Belediyemiz tarafından öğrencilerimiz için; kütüphane, etüt salonu, zekâ oyunları salonu, işlevini yürütecek birde çok amaçlı salonumuz bulunmaktadır. Dersliklerimizin tamamında Fatih Projesi altyapısı ile teknolojik donanım mevcuttur.

Okulumuzun ismi 26.01.2021 tarih ve 105.03-19733655 sayılı Valilik oluru ile  "Karşıyaka Aşık İsmeti Anadolu Lisesi" olarak değiştirilmiştir.

Okul Kantin Alanımız bulunmakla birlikte Pandemi nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğümüzün tavsiyesi ile henüz ihalesi yapılmamıştır.

Yeni açılan okulumuzda bu yıl taban puanı uygulaması yapılamamıştır. Okulumuz henüz mezunda vermemiştir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.01.2021 - Güncelleme: 25.03.2021 12:52 - Görüntülenme: 522
  Beğen | 7  kişi beğendi